Jag har tappat bort mina muskler på dagis

Sa min son alldeles nyss. Sötnos. Han säger alltid så roliga saker.

Det verkar som om jag håller på att sluta amma i alla fall. Jag håller på att trappa ner ännu mer så att det inte ska göra ont när jag slutar. Nästa vecka borde vi vara amningsfria! Det ska faktiskt bli riktigt skönt. Äntligen kan jag äta vad jag vill!

Prinsessan i dopklänning


Dop

Förra veckan var jag med barnen på bvc och träffade läkaren. Dottern hade 10-månaderskontroll och sonen visade upp sin fot som han går lite snett med. När läkaren ville få sonens uppmärksamhet tog hon fram två små klossar, slog ihop dem och sa "titta, vilka fina klossar". Snälla, han är 3 år! Det kändes urlöjligt. Hon trodde i alla fall att foten skulle räta ut sig själv, så det blev ingen remiss till ortopeden.

Igår döptes dottern. Allt gick jättebra, hon var så glad och snäll hela dagen, trots att hon inte hann sova innnan dopet. Hon sov först efter kl 4! Fattar inte att hon orkade, men jag försökte söva henne och hon vägrade sova. Hon vill bara leka den tjejen. Fikat hade vi hemma hos oss och vi bjöd på rostbiff med potatisgratäng och en stor tårta efteråt. Både potatisgratängen och tårtan innehöll mjölk, så jag fick inte smaka...Börjar fundera mer och mer på att sluta amma. Jag har redan trappat ner och ammar nu bara 1g/dag. Ena studen vill jag sluta och andra vill jag fortsätta. Det är ju mysigt och jag vet att hon tycker om det. Fortsätter nog ett tag till och känner efter lite. Det känns sorgligt att sluta tycker jag. Eftersom vi inte vill ha fler barn blir det allra sista gången jag ammar...vet inte om jag är redo. Min man tycker jag velar alldeles för mycket. "Det är väl bara att sluta", men för mig är det inte så enkelt.

I fredags träffade jag min gamla lärare, som jag hade i åk 1-3. Jag har inte sett henne sedan jag slutade skolan, så det var kul. Hon kände igen mig direkt.

När får jag vila?

Idag var sonen ledig från dagis och på fm var vi på öppna förskolan. Efter lunch ville jag åka iväg med bilen och köpa ramar. Ja, jag vet att jag har tappat körkortet...men jag orkar inte vara utan bil längre, det funkar inte. Jag har i min 10-åriga körkortshistoria aldrig blivit stoppad av polisen, så varför nu :)
Hur som helst så satt ingen av bilbarnstolarna i och det är alltid maken som sätter i den stora stolen, jag har ingen aning om hur man gör. Efter en lång stund av instruktionsläsning och hjälp av grannen satt den äntligen på plats. Då var det dags för babyskyddet. Det vet jag hur man sätter fast - men inte i vår nya bil. Det visade sig att bältet var för kort. Ja, ja, efter mycket om och men kom vi iväg. Dottern skrek hela vägen dit och hela vägen hem. I affären skrek hon lika mycket i bärselet. Lagom stressigt. På vägen hem lossnade växelspaksknoppen, ramlade ner under mitt säte och försvann.
Men nej, jag stoppades inte av polisen - det var bara det som fattades. Imorgon ska lilltjejen döpas och nu väntar storstädning. Gäsp.

Hjärtat i halsgropen

Ikväll somnade dottern utan minsta ljud. Helt otroligt. Hon gråter alltid när jag lägger henne, men inte ikväll. Hon måste verkligen ha velat sova.

Nu har sonen lärt sig alldeles för mycket - han öppnar barnlåset på kökslådorna, han öppnar trappgrinden och han låser upp och öppnar altandörren. Dörren är dock lite trög och än så länge kan han inte öppna den så mycket att han kommer ut. Sånt ska man inte lära sig innan man har slutat slänga alla kökssaker på golvet och fortfarande kan ramla i trappen...Appråpå att ramla så ramlade han i rulltrappan på stan idag. Han snubblade, rullade ner några steg och slog i huvudet. Det värsta var att jag var tvungen att hålla i vagnen, så jag kunde inte rädda honom. Men han lyckades ställa sig upp själv och allt slutade lyckligt. Lite omskakad var han däremot och han har lovat att vara försiktig i fortsättningen. Men jag tar nog hissen nästa gång.

Aldrig mer osminkad?

I fredags var jag på stan för att klippa mig. Eftersom vi skulle på bröllop på kvällen brydde jag inte om att sminka mig, jag ville göra det senare istället. Det händer väldigt sällan att jag är på stan utan smink, även om mitt smink endast består av mascara. Tror ni inte att jag blir intervjuad och fotad av tidningen! Så snart kan ni se mig i lokaltidningen (den som är gratis).
Ska nog inte gå ut osminkad igen...

Bröllop

Natten innan bröllopet vaknade lilltjejen och var vaken i en timma. Bara för att jag skulle bli nervös inför barnvakteriet och ännu tröttare än normalt till bröllopet. Men det gick bra, hon vaknade bara till och gnällde lite under tiden vi var borta. Bröllopet var kul, mycket dans och massor med trevliga människor. Vi kom hem någongång efter ett, jag var hur trött som helst.

Idag har vi varit och shoppat lite, en spegel till hallen och maken köpte en ny mobil. Igen. En dyr en. När han vill ha något så köper han det. När jag vill ha något struntar jag oftast i det för att jag tycker att vi inte har råd. Jag tycker så klart att det är han som ska ändra på sig...men det kan ju inte jag göra något åt så jag kanske borde börja spendera lite pengar istället. Bara för att det ska bli lite jämnare...Men vilka pengar?

Brasa och bröllop

Ikväll är det dags för säsongens första brasa. Ska bli mysigt, det börjar bli kyligt här inne nu.

Imorgon kväll ska jag och maken på bröllop. Barnen får stanna hemma och mormor och morfar är barnvakt. Men vi går efter att de har somnat (det är ett sent bröllop) så det borde gå bra. Hoppas bara att lilltjejen inte vaknar...Hon brukar inte göra det, men man vet aldrig. De få gånger hon vaknar och inte kan somna om själv går jag in till henne, lägger henne tillrätta och går ut igen. Bara för att visa att jag är där. Jag tror knappast att det funkar om mina föräldrar går in istället.
Undrar hur länge jag kommer orka vara vaken imorgon? Brukar bli trött vid sju och somna vid halv tio...Ska försöka hänga med åtminstone till midnatt.

Bilder

Jag har inte riktigt fattat hur man lägger ut bilder på ett bra sätt, så det ser ut som det gör. Men här är i alla fall mina ögonstenar.

Min prins


Min solstråle


Lång helg

I lördags fick maken sin allra första migränattack. Han har varit mer eller mindre däckad hela helgen, vilket betydde att ansvaret för barnen och hemmet mest låg på mig. Lite tungt har det varit, men barnen har iaf varit snälla.

Dottern står upp utan att hålla i sig mer och mer, jag väntar på de första stegen. Ska bli skönt när hon kan gå, det är hopplöst att vara ute med henne nu, hon vill inte sitta i vagnen och inte heller bli buren. Hon vill bara ner på marken/golvet och leka. I sandlådan trivs hon, i jättestora regnbyxor och stoppandes allt i munnen...

Blodprov

Idag var vi på barnläkarmottagningen med dottern och tog blodprov. Pricktestet visade ju ingenting, men hon reagerade ändå på mjölk, så då ville de ta blodprov. Det var ingen munter upplevelse. Det gjorde antagligen inte ont, eftersom hon fick bedövningsplåster innan, men hon tyckte det var riktigt otäckt. Skrek och grät och var alldeles otröstlig. När allt var över och jag till slut hade lugnat henne blev hon ledsen igen när hon såg kvinnan som hade tagit provet...Det kopplade hon direkt. Pga att det var en tokig tid vi var där kunde dottern inte sova middag vid sin vanliga tid och det blev att hon bara sov ca 20 min under hela dagen. Gissa om hon var trött på kvällen?! Somnade på ett par minuter.

Vi har nyligen köpt en bil, så nu har vi två. Den "nya" är väldigt gammal och extremt billig, men det känns skönt att jag också kan åka iväg när min man är på jobbet. Typiskt så har jag tappat bort mitt körkort...helt borta, är tvungen att fixa ett nytt. Är osäker på om jag får köra innan det nya har kommit.

Inredning

Idag hade sonen feber, så vi var hemma hela dagen. Han var trots allt på väldigt bra humör och vi lekte alla tre mycket tillsammans. Han och lillasyster busade med varandra tills lillsyrran kiknade av skratt. Efter lunch blev sonen däremot trött och sa att han ville vila. Han la sig på soffan och somnade!
Han slutade sova middag för länge sedan och till och med när han gjorde det var det aldrig frivilligt. Så detta kan bara betyda att han inte var frisk.

Igår sa dottern 'bajsa' när hon hade bajsat! Både jag och maken hörde det, men vi har fortfarande svårt att tro att det var med flit. Vi frågade henne om hon hade bajsat och hon upprepade då ordet...bra första ord va?

Vi har bestämt oss för att ta hjälp av en inredare för att få ordning på vårt vardagsrum. Vi tänkte ju köpa ny soffa, men när vi pratade om det kom det fram att ingen av oss var särskilt nöjd med någonting alls i v-rummet. Det är alldeles för undermöblerat och opersonligt och de få möbler vi har är vi inte helt nöjda med. Vi kanske gör om allt, vi får se vilka förslag vi får.

Lördagsgodis

Här sitter jag och moffar i mig godis...det är jättejobbigt att hålla sig till bara lördagar, men jag tänker inte fuska. När lördagen väl kommer vill jag äta så mycket som möjligt, hoppas att jag inte blir lika sugen de andra dagarna då. Fast det funkar ju inte.

Igår var jag och båda barnen på BVC. Förra gången vi var där hade båda gått ner i vikt sen sist och därför fick även sonen följa med på syrrans tid, för att se att han gått upp något. Det hade han. På knappt två månader hade han gått upp 1,2 kg och vuxit två cm. Han väger nu 14.8 kg och är 95,4 cm (3 år, 3 veckor). Inte illa. Vi har verkligen ansträngt oss för att han skulle gå upp i vikt, bytt ut mellanmjölken till standardmjölk, lättyoghurt till fetare, lättmargarin till 80 %-ig osv. Dessutom har vi mer eller mindre jagat honom för att få i honom maten. Han sitter aldrig still vid bordet och äter, tycker väl att det är för tråkigt.

Dottern hade också gått upp i vikt. Inte så mycket dock, men det beror ju på att hon mådde så dåligt när hon fick i sig mjölk. Hon väger nu 7.450 g och är 69 cm lång (9 månader, 3 veckor). Hon har blivit mycket duktigare på att äta, äter nu mer än en halv barnmatsburk + efterrätt.

Vi har bestämt oss för att köpa nya soffor. De vi har är endast två år gamla och vi betalade massor med pengar för dem, men de passar inte alls i vårt vardagsrum. Vi bodde ju inte här när vi köpte dem. Som tur är vill mina föräldrar köpa dem av oss, de var precis på jakt efter nygamla soffor och tycker att våra skulle passa perfekt. Ska bli kul att gå på soffjakt.


Ergo bärsele

Nu har jag köpt en ergo bärsele. Adjöss med babybjörn, jag ångrar att jag någonsin köpte den. Ont i axlarna efter bara några minuter, det funkar inte i längden. Men ergon ska vara mycket bättre, så nu kan jag gå ut och shoppa eller vad som helst! Ska bli skönt. Någon som vill köpa babybjörn?

Jag börjar längta bort...vill åka på semester. Mitt drömresemål just nu är Dubai. Har kollat vad det skulle kosta att åka vi fyra i två veckor - strax under 30.000. Lite väl saftigt. Särskilt med tanke på att vi knappt har råd att köpa galonisar till lilltjejen just nu. Men drömma kan man väl?

NEJ!!!!!

Visst har hon mjölkallergi. Jag pratade precis med barnläkarmottagningen och de sa åt mig att genast sluta äta mjölkprodukter. Igen. Jag vill inte vara utan allt det goda! Jag vet att det är själviskt, det är ju inte jag som mår dåligt av det, men jag är så less på att inte få äta vad jag vill. Det är så himla många saker som jag älskar och inte får äta. Vet inte om jag vill fortsätta amma längre. Jag vill kunna dricka en latte när jag är på stan. Jag vill kunna äta choklad på lördagar. Och jag vill kunna äta ute utan att kontrollera alla ingridienser i varje maträtt. Men det dröjer nog länge innan jag kan sluta amma. Lilltjejen vill fortfarande ha många gånger per dag och det är ända sättet hon somnar på på dagarna. Så det är bara att bita ihop...

Allergi eller inte

I tordsags började vi alltså införa mjölk i kosten igen. Det gick bra till en början, men i lördags fick dottern blöjeksem. Det har hon inte haft på länge. Dessutom bajsade hon ca sex gånger den dagen, mot det vanliga två. På söndagen fortsatte hon bajsa mycket om eksemen blev värre och hon började tokgråta. Hon har fortfarande ont idag, vill inte sitta ner. Är skraj att det ändå är mjölken som spökar. Vad kan det annars vara? Jag hoppas att det inte betyder att hon är allergisk, det kanske är för att hon inte är van vid mjölk, att kroppen och tarmarna måste vänja sig? Jag har ingen aning. Ska fortsätta ett tag till så får vi se om det ger med sig, annars får vi väl gå tillbaks till läkraren.

RSS 2.0