Solsken i vardagen

Jag fick rätt. Det blev en helvetisk natt, kan man väl säga. Men ganska mysig ändå. Lillsnuttan var vaken flera timmar i sträck, jag var vaken 1-4.15. Och ändå hjälptes vi åt. Men det var som sagt lite mysigt också. Hon var klarvaken och lekfull (alvedonen hjälpte) och fast jag var så trött hade vi roligt och mös ordentligt. Idag är jag hemma och vabbar, imorgon är det makens tur. Kan tilläggas att hon inte har fått någon alvedon idag, jag tycker inte om att ge det i onödan. Så nu är hon inte så glad...men mitt i allt kan hon börja tokskratta, det är så härligt.

Sonen är på dagis idag, trots att vi är hemma. Får man göra så?

Jag var hos frisören i helgen. Slingade och klippte mig, blev ganska nöjd faktiskt. Men en tusenlapp fattigare. Vad dyrt det är! Ja, ja, det var tio år sedan jag slingade håret sist, så fortsätter jag i den takten blir det ju inte så dyrt!

Nu ska jag försöka få min lilla snorunge att sova middag, och kanske kunna sova själv. Det känns välbehövligt.

Hopp om framtiden

Tro det eller ej - men vi fick sova i natt! Båda barnen sov bra, till och med hela natten, tror jag. Lite svårt att veta ibland, jag blandar ihop alla nätter i mitt sömnfattiga huvud. Men i natt lär vi inte få sova många timmar, lilltjejen är tandsjuk. Dvs jätteförkyld pga tandsprickning. VARJE gång hon får en ny tand blir hon snorig, febrig och allmänt hängig. Och forskarna säger att det inte finns något samband...

Visst hjälper maken min till på nätterna. Men ingen av oss är tillräckligt alerta för att orka ta en hel natt ensamma, så istället för att ta varannan natt tar vi halva natten, ungefär. Just nu orkar vi inte annat. 

Imorgon blir det till att vabba.

Psyket nästa

Tänder på g. Gnissel, snor, illröda kinder och grinig som få. Det kan inte vara lätt att vara en liten en, men det är knappast lätt att vara förälder heller! Efter att ha varit med om alldeles för mycket gnäll under alldeles för lång tid har jag blivit totalt allergisk. Står inte ut! När jag dessutom aldrig får sova på nätterna tryter tålamodet ganska lätt. Jag börjar utveckla nattskräck också. Hela dagarna kan jag gå omkring och bäva inför natten. Jag klarar inte längre av att inte få sova. Inatt bröt jag ihop (för 1000000000:e gången) och lät tårarna strömma fritt medan jag försökte lugna en hysterisk tjej. Varför är hon så hysterisk? Ok att hon vaknar, jag fattar att hon inte kan sova hela nätterna igenom varje natt. Ok att hon inte kan somna om utan att någon är där. Men varför räcker inte det? Inte ens när jag tar upp henne och kramar henne och vaggar henne lugnar hon sig. Hon kan ju inte ha ont eller må dåligt varje natt (och inte på dagen).

Vad gör man?

Sömnlöshet

Snor måste vara den sämsta uppfinningen någonsin. Det är tjuven till nästan all sömnlöshet och jag är så less på det! Vår dotter är ALLTID snorig, ALLTID förkyld. Och jag får ALDRIG sova. Orkar inte mer!

Äntligen vår

Gissa vad? Dottern är magsjuk...har spytt två nätter i rad nu, men mått hyfsat bra under dagen. Ingen sömn här inte! Inatt sov jag kanske 4 timmar totalt. Blir snart sinnessjuk. Hoppas, hoppas, hoppas att vi andra inte blir smittade!

Vilket underbart väder! Jag var ute nu på kvällskvisten och det var fortfarande ljummet. Jag älskar våren!

RSS 2.0