Födelsedag och bilkrångel

Idag fyller jag 30. Det känns rätt bra, lite annorlunda mot alla andra födelsedagar. Jag blev uppvaktad av familjen imorse, barnen hade ritat teckningar, till och med lilltjejen hade ritat sin första teckning. Jättefin! Av maken fick jag en massagedyna som man sätter på stolen/i soffan. Har inte hunnit prova den så mycket ännu, men jag tror det är skönt.
På jobbet blev jag också uppvaktad. Jag fick en fruktskål och jättefina blommor.

På vägen till jobbet imorse krånglade bilen lite. Den började rycka och skaka och jag var skraj att jag inte skulle komma fram. När jag skulle åka hem hade jag hunnit glömma bort det och började åka. Det gick inte alls bra. Bilen skakade som sjutton och stannade några gånger. Mitt i en uppförsbacke stannade den, men jag fick igång den igen efter några minuter. Sen stannade den för gått på ett väldigt olägligt ställe (förstås). Den var stendöd. En bil som åkt framför mig såg vad som hände, backade och erbjöd sig att bogsera hem mig! Det var verkligen schysst!

Natten mot onsdag somnade jag inte förrän vid 12, sonen vaknade innan jag hunnit somna och var orolig. Sen väckte han mig vid 2 och sa att han behövde bajsa (!) Det gick dock inte och han somnade om. En liten stund senare vaknade han och sa samma sak. Det gick inte då heller. Vid 3/4 väckte han mig och då kände jag att det stank i rummet. Jag frågade om han hade bajsat, men det hade han inte. Det visade sig att han hade spytt ner sängen...Han spydde en gång till den natten och sedan dess har han mått bra. Vi andra mår också bra (än så länge). Dotterns inskolning fick vi skjuta på en vecka, så hon börjar nästa vecka.

Nu ska jag titta på tv och slappna av och ha det allmänt mysigt!

Jag heter Michael Jackson

Igår var jag och barnen på stan och shoppade lite. När vi var inne i en affär gick sonen iväg och lekte lite för sig själv. Efter ett tag ropade jag på honom, men hans namn, att han skulle komma. Han ropade då högt "jag heter inte X, jag heter Michael Jackson!" Sedan moonwalkade han också. Haha, alla skrattade. Han är så rolig.

1:a pris



Har ni någonsin sett något sötare? Jag kan inte ha en dålig dag när jag tittar på den här bilden!

Dagisdags

Vår lilla solstråle har fått dagisplats! Inte alls i närheten där vi bor, det är nästan 5 km dit. Men vi var där igår och träffade de och kollade hur stället såg ut och så och det verkade faktiskt jättebra. Maken vill inte vara hemma på heltid längre...så det är väl bara att tacka ja, antar jag. Inskolning kan börja redan nästa vecka! Här går det undan.

Vi (läs: maken) håller på att måla om i vardagsrummet nu. Vi tänkte ha 2 fondväggar, de två väggarna som sofforna står mot. På det sättet får de ljusa sofforna en mörk bakgrund och de andra möblerna (som vi inte har köpt ännu, men som kommer bli i valnöt) får behålla den ljusa väggen bakom. Jag tror det blir bra. Det är ju så himla svårt att veta innan man har provat.

På jobbet går allt bra. Jag trivs fortfarande hur bra som helst och längtar till och med till jobbet varje dag. Det är så det ska vara!

Bantningstips

Då var det dags för magsjuka igen. Började må illa i tisdags och har sedan dess varit hemma från jobbet. Ingen vinterkräksjuka, dock, så det kunde ha varit värre. Jag trodde jag var frisk igår och började så smått att äta vanlig mat igen, men tji fick jag. Det började nästan om igen. Jag har levt på rostat vitt bröd och blåbärssoppa i flera dagar nu och har gått ner två kilo. Jag är hungrig!

Nästan varje kväll när vi lägger vår underbara dotter somnar hon jättelätt och utan att säga ett knyst, trots att vi lämnar henne ensam. Ikväll hade vi glömt att dra ner hennes rullgardin ordentligt och det räckte för att få henne ur balans. Vad lite det krävs!

Vår son avskyr verkligen att tvätta händerna. Vi får tjata på honom varje gång och ibland hjälpa honom mot hans vilja. Inte så sällan slutar det i tårar. Jättejobbigt! Nu har han varit blöjfri ett tag och han börjar lära sig att gå själv, torka sig själv och sen så klart - tvätta händerna efteråt. Fast det gör han ju allt för att slippa. Jag blir så frustrerad ibland. Varför är det så himla jobbigt att tvätta händerna?

Stressig dag

Imorse hade jag tänkt vara på jobbet halv åtta. Jag vaknade en kvart för sent, hade visst glömt att ställa klockan. Sen var det annat som kom ivägen och jag var inte på jobbet förrän åtta. Vid halv elva tog jag ut min friskvårdstimme, jag tog en promenad som till slut blev en timma och tjugo minuter. När jag märkte att klockan drog iväg stressade jag på för att hinna äta lunch innan nästa möte. När det mötet var slut sprang jag iväg till bilen för att åka på ett hembesök, några mil bort. Jag hittade inte dit och hade skrivit ut en vägbeskrivning från eniro. När jag var framme vid eniros mål visade det sig att jag var ungefär en timma bort från mitt mål. När jag kom fram var jag 50 minuter sen...jag hatar att vara sen. Det är så pinsamt och respektlöst, tycker jag.
Jag var ju tvungen att stanna ett tag, så jag blev sen tillbaka också. Skyndade mig in på kontoret för att lämna tillbaka bilnycken, nu ville jag hem så snabbt som möjligt. Det var sent och redan pålarmat, så jag fick larma av, hämta nycklar....till slut blev jag klar och gick till min bil. Is på rutan igen! Skrapa, stressa hemåt. En timma försen kom jag hem. Inte kul när jag knappt hinner träffa barnen som det är på kvällarna.

Nu sitter jag och kopplar av framför datorn. Försöker att andas normalt.

Måste lära mig att planera jobbet bättre.

Pengabrist

Nu har jag lyckats jobba två veckor i rad utan att bli sjuk. Inte illa. Men igår blev jag rätt dålig när jag var på jobbet. Helt plötsligt blev jag lätt illamående och jätteyr. Det försvann efter kanske en halvtimma. Sen dess har jag mått bra, vet inte vad det var frågan om. Kanske sömnbristen som till slut satte sina spår.

Soffan som vi beställde för några veckor sedan har vi avbeställt! Efter moget (blä, trist) övervägande kom vi fram till att vi helt enkelt inte har råd just nu. Så vi ska ha kvar våra gamla soffor, men köpa soffbord, matta, hyllor etc som vi hade tänkt från början. Får se om vi kanske köper soffan ändå om ett år eller två. Trist! Kan vi inte vinna lite pengar på alla spel som vi aldrig spelar på?

Min lilla prinsessa har äntligen fått sin tand som hon har kämpat med i säkert två månaders tid. Hon har haft ont och varit svullen i tandköttet så himla länge och nu äntligen har den kommit fram. Måste vara jätteskönt för henne. Nu har hon elva tänder, varav endast åtta färdigvuxna. Undrar om hon kommer ha det lika jobbigt för alla resterande tänder?

Imorgon börjar melodifestivalen!

Vardag

I helgen var vi på Mio och IKEA och köpte lampor till vardagsrummet och en hylla för dvd/förstärkare. Soffan är som sagt beställd, det blir kul när den kommer.

Idag var vi och åkte lite pulka och sen på kvällen var jag och spelade badminton. Kommer säkert få massor med träningsvärk, det var ju flera veckor sen sist.

Har inte så mycket intressant att berätta...det händer inte så mycket här. Jobbar, sover, jobbar, leker med barnen...

RSS 2.0