Potträning

Då vet det dags för potträning då. Inte på vårt initiativ, utan på lilltjejens eget. Hon har ganska länge gått och dragit i blöjan och tyckt att det varit obekvämt med den och i fredags tog hon helt enkelt av sig byxorna och blöjan och kastade bort den. Sedan pekade hon på toaletten och sa "kiss". Jag satte henne där och efter en stund kissade hon! Sedan dess har hon gjort allt för att slippa blöja. När vi lagt henne för natten i fredags tog det ovanligt lång tid för henne att somna och maken gick till slut in till henne. Då visade det sig att hon tagit av sig pyjamasbyxorna och blöjan och kastat det på golvet. Sedan hade hon kissat i sängen...Hur söt får man bli egentligen?
Hon har inte kissat i toaletten igen, än så länge, men hon sitter där emellanåt och försöker. Nästan varje gång vi sätter på henne en blöja sliter hon av sig den. Idag hade hon body på sig för att jag tänkte att det skulle hindra henne (vi fick slut på textilrengöringsmedlet och ville inte att hon skulle kissa i soffan) men hon lyckades krångla av sig blöjan i alla fall.
En liten jämförelse bara - när sonen var 3 vägrade han fortfarande att ta av sig blöjan...lilltjejen fyller snart 2. De är verkligen olika i utvecklingen, men desto mer lika i sättet!
Den här helgen har vi bara varit hemma. Inomhus, på tomten och igår en liten snabbis till farmor och ena kusinen. Vi har bara myst och jag har sådan ångest för att gå till jobbet imorgon! Jag vill vara hemma med mina älsklingar!!!

Igår var det dags för dagisfoto.

Men i år bestämde de att det bara skulle bli gruppfoto, inga enskilda. Trist tycker jag och ungefär alla andra föräldrar, men vad ska man göra?! Vi åkte till fotografen i förrgår istället, så det blev porträtt i alla fall. Det var inte lätt! Buspojken gjorde grimaser hela tiden, lipade och försökte springa därifrån. Lilltjejen höll konstant på med fingrarna runt munnen. Jag tog bort handen och hon satte tillbaka den så snabbt att fotografen inte hann ta kort. I vanliga fall tar hon ca 20 kort för att vi ska kunna välja det bästa sedan. Den här gången blev det ca 5 kort...men vi hittade i alla fall bra kort på båda barnen. Vi gjorde också så att barnen hade samma kläder på sig på porträttet som på gruppfotot, så det känns ändå som om de hör ihop på något sätt...

För snart en månad sedan ramlade sonen på dagis och slog munnen. Det enda som hände, som vi märkte, var att tanden hade gjort lite hål i läppen och han hade väldigt ont i läppen ett bra tag. Men efter ett par veckor blev tanden plötsligt grå. Vi var till tandläkaren och han undersökte och röntgade, men det verkar inte vara någon fara. Han tror inte att tanden under kommer bli skadad, men vi kan inte vara säkra. Däremot är det ganska troligt att hans nuvarande tand kommer fortsätta vara grå tills han tappar den...men det kan försvinna, inget är säkert.

Idag var vi på ett Mi and I-party. De har jättehärliga kläder, men är rätt dyra. Det blev endast en dinosaurie-tröja till sonen. 220:-!! En sådan tröja brukar jag betala kanske 130 för...men den var snygg och bra kvalitet och han älskar den...

RSS 2.0