Earth hour

Earth hour lät som något bra tyckte jag. En chans att bidra till ett bättre klimat, genom att så gott som hela världen släcker lamporna under en hel timma. 20.30 var våra lampor släckta och jag tittade ut för att se hur det såg ut när hela stan var mörklagd. Vad inbillade jag mig egentligen? Inte en enda av våra grannar har släckt sina lampor! Och kommunens gatlyktor är fortfarande tända. Jag läste sedan på kommunens hemsida att det nästan bara var vissa dekorationslampor som skulle släckas, inga gatlyktor alltså. Fiasko!

Vab

Ingen springmask än så länge! Men båda barnen har varit/är förkylda och har ögoninflammation, så jag är hemma och vabbar.
Inatt vaknade sonen vid 2-tiden och hostade och snorade och det tog lång tid innan han somnade om. Sen vaknade han 5.30 och tyckte att det var morgon. Det brukar alltid vara lilltjejen som väcker oss vid 5.50 eller 6, men idag sov hon till 7.30! Och då bestämmer sig naturligtvis sonen för att vakna tidigt. Jag är trött idag. Tänkte att jag kunde passa på att sova när dottern sover middag, men hon somnade i vagnen när vi var ute (en timma för tidigt). Jag vågar inte gå och lägga mig när hon är i vagnen utanför. Typsikt. Jag passar på att städa istället :-(

Springmask

Det går springmask på sonens dagis. Jippi! Ikväll klagade han över att det kliade så mycket i rumpan, så det är väl bara att acceptera faktum...Tror jag kommer balla ur ordentligt när jag ser dem små äcklen. Usch, vill inte.

Lilltjejen har varit jätteförkyld i några dagar och var hemma från dagis idag. Vi hade planerat att fira min födelsedag i helgen (som fick ställas in när jag fyllde för några veckor sedan pga magsjuka), men nu var hon sjuk istället. Jag får väl fira nästa år istället. Hopplöst!

Obama

Idag på sonens dagis satt de och pratade bokstäver. De sa en massa saker på O och sonen slängde ur sig "Obama". Fröknarna frågade om det var någon som visste vem Obama var, men ingen visste. "USA's president" svarade min son då! Det är min kille det :-) 3,5 år...

Dagis

Lilltjejen har gått två veckor på dagis nu. De första två dagarna gick bra, sen blev det värre. Hon gråter så förtvivlat när jag lämnar henne att mitt hjärta håller på att brista. Det gör ont! Men det går ju över efter en stund och sen har hon roligt och är glad.

Jag orkar knappt blogga längre. Jag är SÅ trött på kvällarna, det kan inte vara normalt. Det spelar ingen roll att jag får sova bra nästan varje natt numera eller att jag går och lägger mig tidigt. Efter att barnen har somnat är jag svimfärdig av trötthet...Är det fler som är så? Eller är jag ensam?

Hur är det möjligt?

Hur kunde hon vinna? Hon kommer inte ens kunna kvala in i finalen...suck.

Könsneutrala namn

På Aftonbladet.se skrivs det om könsneutrala namn. Jag har aldrig fattat varför killar och tjejer måste vara likadana!?! Att vara jämställda är väl en sak, men likadana? Tjejer och killar ÄR olika, det har inte mycket med uppfostran att göra. Det märker jag ju själv vilken skillnad det är på våra barn, redan från riktigt låg ålder, trots att vi inte har gjort någon skillnad på deras kön i det avseendet. Jag fattar heller inte varför jämställdhet likställs med någon slags millimeterrättvisa. Lagar jag mat idag så lagar du mat imorgon, för så ska det vara. Spelar ingen roll att jag tycker det är roligt och du inte. Om den ena lagar mat kan väl den andra dammsuga? Spelar roll?!

Ni får gärna säga emot mig!

Magsjuka del 153 eller nåt

Och vad tror ni att jag gör just nu? Sitter på jobbet och mår bra? Nej, jag är hemma och magsjuk. Vad annars? Jag är så jäkla less på det här! En liten sammanfattning: november - magsjuk, december - influensa, januari - influensa (igen), februari - magsjuk, månadsskiftet februari/mars - magsjuk (igen). Och det är bara hur jag har mått, resten av familjen har heller inte varit särskilt friska.

I torsdags fyllde jag ju år och jag skulle ha firat både fredag, lördag och söndag, med olika personer. Allt fick ställas in pga magsjuka. Lycka till att hitta nya dagar som passar alla.

vardagsrum-makeover



Den här vackra blomman fick jag från jobbet när jag fyllde år. När jag var på hemtex för att köpa nya gardiner till vardagsrummet hittade jag dessa vepor i exakt samma färg som krukan. Det blev jättesnyggt!

RSS 2.0