Parken Zoo

Igår var vi i Eskilstuna och tittade på alla djur. Det var kul! Barnen tyckte jättemycket om det, men lilltjejen tyckte allra mest om en trappa där hon kunde springa upp och ner...Och när vi stod och tittade på aporna upptäckte sonen en fluga på fönstret och blev helt upptagen med den. Ibland behövs det inte så mycket för att roa dem! När vi stod och tittade på dvärgflodhästen frågade sonen om den tänkte bada. Jag svarade att jag inte visste, men att den säkert badar ibland. Då frågade han, som han så ofta gör numera, "är det ibland nu?"

För övrigt har sonen börjat säga riktiga r och gör det ofta och mycket och dottern har börjat "sjunga" (utan ord) och dansa med hela kroppen, och inte bara gunga på knäna som förut. Hon sover dessutom sällan middag numera. Tyvärr. Vi ser ju hur trött hon är och vill helst att hon ska sova. Men ganska ofta totalvägrar hon. Det är helt omöjligt att få henne att somna. Det är inte så enkelt att tvinga någon till det. På kvällarna är det en annan sak. Skulle hon vägra då (vilket hon oftast inte gör) kan vi alltid låta henne skrika lite och till slut lugnar hon sig och somnar. Om vi gjorde samma sak på dagen skulle hon gråta i flera timmar och ändå inte somna.

Mer kärlek



Världens finaste kille på Gröna Lund

Älskar så att det gör ont


Världens finaste tjej!

Gröna Lund

Igår var vi på Gröna Lund hela familjen, tillsammans med en annan familj. Det var riktigt lyckat, sonen var jättemodig och vågade åka både Nyckelpigan och tekoppen. Först skrek han i ren panik och ville gå av, sen gick det över och han ville åka igen.

Hur gick det då med att få sonen att somna själv? Det blev en liten kompromiss kan man väl säga. Vi sitter ute i hallen, så att han ser oss, istället för att sitta vid hans säng. Det accepterar han ibland, men ibland gnäller eller till och med gråter han lite. Han vänjer sig nog snart!

Jag har precis varit i vårt jordgubbsland och ätit lite efterrätt. Det är otroligt vad mycket jordgubbar vi har! Vi kan äta oss mätta på dem varje dag och nästa dag är det lika många igen.  Det är livet....

Nattning

Igår kväll var maken iväg och skulle handla och jag skulle natta båda barnen själv. Vilket inte är särskilt lätt med tanke på att båda kräver total uppmärksamhet och inte accepterar att bli lämnade ensamma i sängen hur som helst. Jag fick springa mellan sonens och dotterns rum...dottern storgrät så fort jag gick och sonen ropade på mig när jag lämnade hans rum. Av erfarenhet visste (trodde) jag att han skulle börja gråta han också om jag inte kom tillbaka, så jag sprang där...Dottern vann till sist och jag sa åt sonen att vänta lite så kommer jag sen. Han var inte ledsen, men ropade då och då. När jag till sist gick ut från hennes rum upptäckte jag att sonen sov! Kanske inte låter så uppseendeväckande, men det har ALDRIG hänt! Inte sen han var ett halvår och jag försökte mig på 5-minutersmetoden iaf. Det har verkligen aldrig hänt.

Jag tänkte spinna vidare på det och klippte ut en stjärna till honom i papper som jag färglade och gav till honom i morse, samtidigt som vi berömde honom SÅ MYCKET för att han klarade av att somna själv. Jag sa även att om han klarar av att somna själv en gång till får han en till stjärna och då kan vi åka och köpa en vattenpistol till honom. Han är jättemotiverad till att somna själv ikväll! Hoppas det funkar! Det skulle vara så skönt om han kunde somna själv och det faktiskt går att natta båda barnen själv. Det skulle till och med innebära att jag kan åka iväg och träna eller simma eller något på kvällen. Nu hinner klockan bli för mycket innan vi är klara med nattningen.

Håll tummarna!

Brandman

I helgen när vi var på väg hem från svärföräldrarna såg vi att det brann i ett litet gräsparti. Jag ringde brandkåren och så stod vi och väntade på att de skulle komma. Gissa om sonen tyckte det var spännande? Han var brandman hela vägen hem sen.

Idag blev jag beviljad en extra semestervecka (v.33). Det betyder att jag kommer att vara ledig 8 veckor i sträck! Först semester i 5 veckor, sedan föräldraledigt i 3 veckor. Tänkte först att det kan bli jobbigt, men nu börjar jag längta. Fast jag kommer nog sakna jobbet lite...knäppt men sant.

RSS 2.0